miércoles, 12 de noviembre de 2008

L'ESPORT, UNA NECESSITAT SOCIAL


El títol d’aquest escrit no és tant sols això, és una afirmació en la que creiem profundament.

El fet de practicar esport ens aporta valors enriquidors des de molts àmbits diferents: fem salut, treball en equip, compartir esforç amb companys, millora la cohesió social d’una col·lectivitat, pels joves pot convertir-se en una activitat positiva per enriquir-se com a persones, i sobretot, en competició es representa a un territori.

Però m’entristeix veure com a casa nostra, Albinyana, tot i tenir espais destinats per aquest ús, des de l’administració més propera, l’Ajuntament, no es promociona l’esport.

Cal dir que les instal·lacions de les que disposem es posen a disposició d’esportistes de fora del municipi, evidentment pagant una quantitat simbòlica.

També cal saber que existeix un equip de futbol, el “Bonaterra”, que està subvencionat per l’Ajuntament amb 400€ i que en canvi no pot entrenar a les instal·lacions municipals.

Promocionar l’esport no és tant sols deixar anar uns quants euros i amb això ja es té la consciència tranquil·la, NO!

Sóc del parer que el que realment proporciona satisfacció personal és veure com el treball de mantenir unes instal·lacions amb el seves corresponents equipament i programar les diferents modalitats esportives per als nostres infants, joves i fins i tot gent gran, dóna com a resultat una sana convivència entre veïns, un sentiment de pertinença al poble quan aquest està representat en competicions, la il·lusió de anar millorant dia a dia i la superació personal de qui practica esport.

Evidentment, tot això comporta treball, un treball dedicat als veïns, un treball de programar diferents activitats pensant en tots els col·lectius de població de tots els nuclis del municipi.

Bé només em resta animar-vos a practicar esport... encara que hagueu d’anar a un altre municipi per poder fer-ho.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

La gent que practica esport és més sana i no només físicament, sinó també mentalment. Són més estables emocionalment i això els fa més simpàtics i molt més enriquidors amb el tracte interpersonal amb la resta d’esportistes i també amb els no esportistes, però amb la gran diferència de que aquets últims no són capaços d’entendre el per què d’aquesta vitalitat mental.
Pot ser es poden explicar multitud de motius, però un dels més lògics que es pot trobar és que la persona esportista regenera habitualment l’oxigenació de la seva sang i amb això millora sense dubte la qualitat. Al contrari que la persona que mai fa esport i a més pot ser es dediqui a treure l’oxigen de la sang amb aquell esport que diuen tabaquisme, o d’altres hàbits que contaminen amb diferents substàncies la qualitat del líquid que recorre tot el seu cos.
Per altra banda l’esport és una disciplina per a tots, però els punts de vista varien segons l’edat de l’esportista. Els més grans s’han de moure per la necessitat de no perdre mobilitat a les seves articulacions, els de mitjana edat haurien de fer esport per esser més àgils i arribar amb la millor salut possible a la tercera edat (aquesta franja de persones sovint troben excuses per no fer esport), i els més joves sempre volen fer esport, però només ho aconseguiran aquells que tinguin la sort de tenir uns pares que recolzin la seva actitud, per ser menors, i es mullin en la disciplina de fer-los arribar als llocs d’entrenament i competicions en el seu cas, com a mínim.
Evidentment, si vivim a prop del lloc esportiu tindrem menys problemes per arribar y menys temps a perdre pel camí.
Si a Bonaterra hi ha un equip de futbol que no pot entrenar a Albinyana, però si que ho fan altres de l’exterior del municipi, segur que ha d’haver-hi un motiu de pes que ho impedeixi, oi?
Saluts a tots!

Anónimo dijo...

Greetings! I've been reading your web site for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Austin Texas! Just wanted to mention keep up the great work!
Also see my web site: porn

Anónimo dijo...

Hello! Someone in my Myspace group shared this website with us
so I came to take a look. I'm definitely loving the information. I'm bookmarking and will be tweeting
this to my followers! Fantastic blog and wonderful design.


Here is my web page: www.asianpussysex.com