sábado, 24 de marzo de 2007

Simplement, voluntat


Tot sovint, els mitjans de comunicació, ens adrecen missatges per tal de fomentar el respecte al medi ambient, missatges que normalment formen part de campanyes de sensibilització dirigides a la població.

És evident que TOTS els governs, uns més sensibles que d’altres, estan d’acord que el tema de la conservació i millora del medi ambient és un tema difícil de resoldre ja que per obtenir resultats satisfactoris cal una implicació de la població.

Ara bé, potser caldria que abans de pretendre que la població s’impliqui amb el dia a dia, els governants siguin els primers a estar convençuts del que es vol aconseguir i ser els primers, des de l’Administració on governen, a donar exemple.

M’explicaré: en un poble com el nostre, a petita escala, em pregunto quines actuacions s’han fet per fomentar la recollida selectiva. Quines xerrades informatives? Quina inversió en material adient per facilitar a tothom la possibilitat de fer recollida selectiva? Quins incentius s’han adoptat per reconduir els mals hàbits que només ens donen un entorn del municipi brut i descuidat? Quina vigilància per evitar que gent d’altres municipis utilitzin els torrents i boscos d’Albinyana com abocadors comarcals? ... CAP i tot això ÈS COMPETÈNCIA DE L’ADMINISTRACIÓ MÉS PROPERA AL CIUTADÀ: L’AJUNTAMENT.

No s’entén que la gent que SÍ està sensibilitzada i vol contribuir en un municipi millor i més ric pel que fa al seu entorn, el qual és patrimoni de tots, no tingui les eines i serveis necessaris per poder-ho fer. És més, és inaudit que un Ajuntament d’un municipi com Albinyana, envoltada de boscos (cosa que envegen d’altres) es permeti tenir abocaments incontrolats com a bolets, no faci ni el gest de demanar subvencions per franges de protecció contra incendis, que sigui notícia als diaris com a un dels pocs municipis sense Pla d’autoprotecció contra incendis (EL PAÍS), tot i que està declarat com a municipi amb alt risc d’incendi.

Hi ha molta feina a fer, només cal més VOLUNTAT, cosa que està ben clar que als nostres governants els hi manca. Però això ben aviat es podrà corregir en benefici de tots i sobre tot del nostre poble!

No hay comentarios: