jueves, 29 de marzo de 2007

Dones i socialistes

D'esquerra a dreta: Cristina Carreras, Núria Segú, Manuela de Madre, Lourdes Muñoz, Mª Antònia Rossell, Núria Güell i jo mateixa


Avui m’ha arribat a les mans la imatge que encapçala aquest escrit, sincerament feia dies que l’esperava. Aquesta foto es correspon a l’acte que el PSC va organitzar per celebrar el dia de la dona treballadora, el 8 de març. Una delegació socialista del Baix Penedès no es va voler perdre la cita, concretament hi vam assistir la Cristina Carreras, la MªAntònia Rossell, la Núria Güell i jo mateixa. A més, aprofitant l’avinentesa ens vam aplegar més de 100 candidates a les alcaldies del diversos municipis de Catalunya per celebrar aquesta jornada.

La vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, va dur a terme una lúcida intervenció de la qual desitjaria destacar aquesta impactant reflexió: “El PSC és el partit de les dones perquè som les dones les que apostem pel PSC, per un partit que ho té tot: és feminista, és ecologista, és municipalista i és integrador”.

No hem d’oblidar que a Catalunya només hi ha un 10% d´alcaldesses i aquesta és una realitat que cal canviar. Fa anys que des del PSC treballem activament perquè les dones es sumin al projecte socialista. La Secretària de la Dona del PSC, Lourdes Muñoz, ens va recordar que mentre que CiU només té un 7´5% de les seves alcaldies liderades per dones, al PSC aquest percentatge s´eleva fins el 15´4%.

A més, si ens traslladem a la nostra comarca, el Baix Penedès, el PSC compta amb 5 de dones al capdavant de l’alcaldia dels següents municipis: El Vendrell amb l’Helena Arribas, Santa Oliva amb la Cristina Carreras, Llorenç del Penedès amb la Mª Antònia Rossell, el Montmell amb l’Imma Costa i Cunit amb la Dolors Carreres. En canvi, Convergència i Unió demostra un desinterès total vers les polítiques dirigides al foment de la igualtat perquè tan sols té una alcaldessa de la seva formació política en el conjunt de tota la comarca.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Ánimos compañeras que estoy convencido que todas las que apareceis en la foto sereis unas grandes alcaldesas de vuestros puueblos. Especialmente, aprovecho este espacio para transmitirte muchos animos Maria Jesus porque las ganas de trabajar que demuestras son realmente impresionantes y espero que las urnas se llenen de votos que lleven tu nombre.