viernes, 2 de mayo de 2008

El COST DE L'AIGUA NO ÉS EL MATEIX PER A TOTHOM

L’altre dia vaig rebre una trucada d’un veí del Molí del Blanquillo que em va deixar perplexa.

Em comentava, sorprès, que va rebre una nota informativa de l’Ajuntament informant que a partir d’aquesta nota rebrien un rebut del consum d’aigua cada trimestre; del preu de l’aigua en cada bloc i demanant que passessin per l’Ajuntament a donar les dades bancàries per a fer el cobrament .

La veritat és que, un cop vaig poder llegir la nota, la que es va sorprendre vaig ser jo.

Com que no entenia res, vaig començar a preguntar i indagar. El resultat és “flipant”:

Resulta que al Molí del Blanquillo no arriba la xarxa de distribució d’aigua municipal d’Albinyana i com que l’Ajuntament del Vendrell té pous i dipòsit en el mateix nucli, des de fa DÈCADES que facilita l’aigua als veïns.

Fins a dia d’avui als veïns del Molí del Blanquillo NO SE’LS HA COBRAT L’AIGUA, ni per part de l’Ajuntament d’Albinyana ni per la del Vendrell.

Al parlar amb els veïns afectats m’ha quedat clar que son conscients del seu deure, però si les administracions no estan per la feina, el que no faran és manifestar-se perquè els cobrin el rebut d’aigua!

Al meu entendre això és increïble, increïble perquè quan ho expliques, d’entrada, costa de creure.

Per altra banda és un tracte discriminatori entre els veïns d’Albinyana: no és just que uns paguin aigua i d’altres no, però que tots en consumeixin.

Per tant es pot afirmar rotundament que la gestió municipal ÉS DEFICIENT I GENS EQUITATIVA PEL QUE FA A IGUALTAT DE TRACTE ENTRE ELS VEÏNS.

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Si l’aigua no és d’Albinyana difícilment es podrà cobrar des d’aquest ajuntament. Els veïns més antics del Molí Blanquillo saben ben bé com es va crear el barri, i la seva evolució amb el temps, que no va venir fins l’arribada de l’actual alcalde.
Si ara sembla que començaran a pagar a l’ajuntament d’Albinyana, potser s’hagi solucionat la gestió d’abans, que al Vendrell va passar per diferents canvis de govern sense solució.

Unknown dijo...

Hola Xus!!!

Soc Jordi de Sta. Oliva :P

Bueno, una noticia mes que no ve a dir res mes que Albinyana... va, ha anat i si no hi ha un canvi, malament. Me refereixo que no es ni la primera ni l'ultima que fa el govern de CiU amb els veins i veines d'Albinyana, i com sempre, son els que al final acaben pagant les consequencies ja no d'una mala gestio, sino d'un passotisme i despreocupació total pel seu poble.
La veritat es que sento no ser d'albinyana (ara mes que mai e...) per poder participar en el vostre projecte, que no es mes que fer albinyana el poble que mereixen els seus habitants. Tinc bons amics i se, o se en part, de les mancances que te el vostre poble i SINCERAMENT es per posar-se a plorar. El que no pot ser que hi hagi gent que encara defensi que l'evolucio d'un barri no va venir fins l'arribada de l'actual alcalde, anem a veure... menys faltaria no? Crec que molt tard i com sempre malament, nomes cal passejar pels carrers (i aixo que son pocs, que si fosin molts segur que haguesin deixat el poble a l'estil Gaudi, i no precisament maco, sino a trocets xD) per donar-se un conte de que les coses quan es fan malament queden malament, es obvi, pero encara es pitjor quan es ven que les coses es faran be i es fan pitjor, no ?

Bueno, mentres regalin entrades al Aqualeon per veure tigres i zebres, Albinyana va be, no Quim? (encara que se que no ho llegira pas aixo)

Xus ja sas que tens el meu suport, sigui pel que sigui i que si la gent reacciones, aissss!!!!

Salut i progres!

Anónimo dijo...

Que tal p. miquel x.!

Puntualitzar-te dues qüestions:

1. L'aigua no és d'Albinyana, però ara sí que la cobrarà!. Em consta que a la darrera legislatura l'Ajuntament del Vendrell va reclamar en diverses ocasions el deute i em consta perquè m'ho van fer saber. Això no treu que davant d'una situació irregular un Ajuntament té el deure de solucionar-ho, i per tant no hi ha cap justificació vàlida per aquesta situació.

2. Les obres d'urbanització del Molí del Blanquillo les van pagar INTEGRAMENT els veïns. L'Ajuntament es va limitar a dur la gestió, i en cap moment va fer cap esforç per buscar subvencions o ajuts perquè els costos fossin menors. Això t'ho dic perquè, en el meu treball, vaig tenir l'ocasió de fer els tràmits per a conseguir una subvenció per a una obra de les mateixes característiques, de la qual els veïns en van sortir beneficiats amb 126.000€.

Jo tinc clar que tota actuació que es fa des d'un Ajuntament ha de ser el màxim rentable per als veïns. En aquest últim cas no ha estat així, és més, amparats en la màxima confiança dels veïns, L'Ajuntament va adjudicar les obres a l'empresa que oferia el preu més alt.

Ah! que sàpigues que ja han passat uns quants anys i les obres no estan acabades segons el projecte. Qui les acabarà? amb quins diners? Els tornaran a demanar un pagament extra com ja va passar?

Pensa que moltes de les famílies que viuen allí han hagut de demanar préstecs bancaris per poder fer front als pagaments de la obra, i tothom sap que vol dir haver de fer front a un préstec.

Anónimo dijo...

Hauria segut un desastre si l’ajuntament hagués pagat la urbanització total d’un barri pel que ningú donava un cèntim. Els veïns van pagar amb les seves possibilitats i segur que alguns préstecs, però també alguns ja han guanyat diners amb la venda de terrenys i construcció de vivendes a on abans tot eren terrenys il•legals que ningú s’atrevia a qualificar, i en la qüestió de l’aigua les avaries les arreglaven els mateixos veïns.

Aquesta part ja està superada, però si encara queden coses pendents d’aquella obra, potser ara seria el moment d’informar-se dels motius del retràs i donar una empenta a l’ajuntament per que es faci efectiva la seva execució.

Bona feina!

Anónimo dijo...

Hola p. Miquel. X ,

Bé, només volia aclarir que en cap moment he dit que l’Ajuntament hagués de pagar íntegrament el cost de les obres.

El que sí he dit és que el seu deure era buscar finançament extern com ara subvencions, de les quals haguessin sortit beneficiats els veïns ja que la quantitat a pagar hagués estat menor.

És cert que algú ja ha venut parcel•les, l’Ajuntament n’és un, concretament les va vendre per 98.100€.

També s’ha de tenir en compte que encara hi ha habitatges que no s’han legalitzat, tot i que als veïns se’ls va dir que aprofitant la reparcel•lació s’arreglaria el problema. No s’ha fet res.

Per últim crec que un Ajuntament no ha de funcionar a base d’empentes dels veïns o l’oposició, perquè això ens indica que no tenen cap rumb, que no tenen projecte i que es van solucionant els problemes si la gent es queixa i si no ho fan no s’actua.

Per a mi el govern d’un municipi ha de avaluar els problemes i aportar-hi solucions i més enllà, s’ha d’avançar als problemes i prevenir-los i actuar abans que succeeixin.

Anónimo dijo...

Tots sabeu quina regidora de CIU viu al Moli,no. Això ho explica tot.
Això es de jutgat, uns pagant i altres gastant tanta aigua com volen, i sense pagar.

Anónimo dijo...

Estem d’acord quasi en tot.

Partint de la base de que l’ajuntament d’Albinyana no ho constitueixin 6 persones sinó 11, i que no representen els votants que es pensi cadascun que els van triar a les eleccions, sinó a tota persona vinculada al municipi mitjançant el padró d’habitants, de veritat que encara queda molta feina pendent.

Tu tens una eina que no porten tots els veïns. Tu també ets representant d’aquest municipi i no s’han d’utilitzar les informacions bones o dolentes per fer política positiva o negativa, senzillament fer que les dolentes es tornin bones i no encara més dolentes.

No vull convertir el teu bloc en un xat. Ho meu no són més que petites reflexions amb la idea de que el món que ens toca viure sigui bo per a tots.

Anónimo dijo...

tampoco hay que extrañarse o rasgarse las vestiduras, estas cosas "raras" pasan en las urbanizaciones o barrios periféricos de muchos municipios.

Las historias de las urbanizaciones sin urbanizar (vaya juego de palabras) siempre es la misma. A los vecinos les toca pagar, pero deberian saberlo cuando se van a un sitio así, no?