jueves, 10 de julio de 2008

LA ÚNICA PISCINA MUNICIPAL DE LA COMARCA QUE ES TROBA TANCADA ÉS A ALBINYANA!




  • Aquest estiu ens quedarem sense poder anar a la piscina municipal.

    La piscina municipal és patrimoni dels veïns d’Albinyana, per tant, l’Ajuntament té el deure de vetllar per aconseguir que els veïns gaudeixin d’unes instal·lacions que són seves.

    Això seria l’actuació correcta de qualsevol Ajuntament “normal”... menys a Albinyana. I cal tenir en compte les següents qüestions:

    En l’aprovació del pressupost per al 2008 l’Ajuntament va destinar més de 65.000 euros per al funcionament i manteniment de la piscina municipal. (cal tenir en compte que el pressupost és el full de ruta, per tot un any, de la tasca de govern, i elaborat pel govern)

    A més a més, l’estiu passat la premsa recollia en un article que es van gastar uns 24.000 euros en canviar 300 m. de canonada “per garantir el subministrament d’aigua a la piscina” . I segons afirmava l’alcalde a la premsa: aquesta despesa es feia per “garantir un bon servei als veïns”, i afirmava que la piscina “gaudia d’un gran prestigi a la resta de la comarca”


    El que ja resulta inversemblant són les excuses que es donen per justificar el tancament:

    1.- l’alcalde va afirmar durant l’últim ple que: “preferia posar en funcionament l’escola a obrir la piscina”. Intenta dir-nos l’alcalde que no hi ha recursos per fer les dues coses? És que els municipis del nostre entorn o bé obren l’escola o bé obren la piscina a l’estiu? A aquest estat de coses hem arribat a Albinyana?

    2.- També s’ha dit des d’alcaldia que “aquest any els residents disposen d’un carnet amb entrada gratuïta a Aqualeón”. Això no és excusa per tancar la piscina. Per cert, fa molts anys que s’obria la piscina i alhora es tenia l’entrada gratuïta al parc! No és cap novetat! . Per altra banda oblida que hi ha persones amb segona residència al nostre municipi que no tenen accés a aquest carnet. Però us asseguro que a l’hora de cobrar els impostos SÍ que hi pensa!

    3.- Per últim, la voluntat municipal d’ajudar econòmicament a una entitat del municipi, El Club Poliesportiu Les Peces, signant un conveni on li ofereix 6.000€ a canvi d’ obrir les portes de la seva piscina a tots els veïns en les mateixes condicions que la pública. I jo em pregunto: no hi ha cap altra forma d’ajudar-los que tancant la piscina municipal?

    Davant aquesta situació cal treure les següents conclusions:

    * Tot i que l’Ajuntament ha augmentat la pressió recaptadora sobre els ciutadans: pujada de l’impost de vehicles i de la taxa d’escombraries, futura pujada de la contribució (IBI)... tot plegat per tenir la piscina municipal amb les portes tancades. Que és el proper que tancarà l’equip de Govern, el consultori?, el centre cívic?, el mateix Ajuntament?

    * Si un municipi disposa d’un servei al ciutadà que té un gran prestigi, per coherència, l’Ajuntament pertinent mantindrà aquest prestigi al màxim, millorant-lo fins i tot. A Albinyana es fa tot al contrari: es tanca al públic.

    * És intolerant que un poble de les dimensions d’Albinyana no tingui un Ajuntament capaç de garantir al mateix temps el funcionament de l’escola i de la piscina municipal. Com s’ho fan els altres pobles?

    * A què han destinat els 65.000€ previstos pel funcionament de la Piscina?. I la despesa de manteniment de la zona de gespa i arbres durant tot l’hivern.... perduda!

    Tot un esforç econòmic per trobar-nos ara amb una única realitat: les portes de la piscina tancades durant tot l’estiu.

    Albinyana es mereix un espai esportiu i lúdic millor, i us dic que amb un altre tipus de gestió es pot aconseguir, fins i tot, millorar-lo i augmentar-li el “prestigi”. Però malauradament els legitimats per aconseguir-ho no ho veuen així.

    Només ens queda el dret a opinar i punt. És una llàstima! Perquè qui surt perdent és Albinyana i la seva gent.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Sembla evident que l’enfonsament de l’economia espanyola també ha arribat al municipi.

I també pot ser ...

Que la manca d’entrades de diners aliens a la nostra població hagi causat importants moviments als pressupostos, per garantir serveis bàsics abans que serveis d’oci.

O que la piscina municipal calgui d’una bona reforma interior que només es fa cada munt d’anys i ara sigui el moment.

O que un veí que paga per una segona residencia no tingui diners per pagar-se l’entrada de l’Aqualeón.

Tot pot ser “sí” o pot ser “no”, la imaginació ens pot fer canviar de parer, o no, però amb la realitat a prop de la mà, a vegades les respostes correctes no les trobem al nostre cap.

Estimats, no ens hem d’aturar en els dos mesos de piscina, per que la vida és molt més llarga i s’ha de caminar cada dia. Caminar en positiu per veure els canvis anhelats que algun dia sense dubte ens depararà el futur.

Anónimo dijo...

Perdona p.miquel x, però no estic d'acord amb tu, doncs les persones que tenen segona residencia al nostre municipi són més bé gent gran i a la piscina municipal poden gaudir de les instal·lacions i a l'Aqualeon la gent gran no es pot moure per les pujades i baixades que hi ha.

I moltes persones al club esportiu de Les Peces no s'hi troben prou bé, doncs les persones que ho porten i fins i tot els socis no et miren molt bé. Doncs els demés som intrusos en el seu club que tants diners els hi ha costat el poder ser socis i el manteniment de les instal·lacions.

També voldria afegir que referent a l'economia espanyola, la gent no te diners per marxar de vacances motiu per el que encara es podria aprofitar més la piscina municipal.

I con s'ha dit que s'havia de decidir obrir l'e escola o la piscina: l'escola ha estat pagada per el departament de la generalitat no per l'ajuntament.

Anónimo dijo...

Es molt trist que l’únic que preocupa aquestes persones que estan a la oposició sigui si una piscina esta tancada o oberta .
Parlin del casal fantàstic que han desfruitat tots els nens d’Albinyana,amb uns monitors de primera , ja els agradaria a Calafell tenir un casal com el nostre sinó, preguntin als veïns de Calafell.
Parlin de las comoditats que cada dia son més en un poble tan petit com Albinyana.
Diguin quins projectes a presentat la oposició, que no es fa una oposició com deu mana i em ves de criticar presenteu projectes millors del que fa el govern. Es molt fàcil fer una oposició de critica i no donar alternatives que potser poden ser millors que la que fa el govern . Perquè no parlem d’aquelles persones que volien donar la vida a les eleccions, per Albinyana i quan van veure que no podien agafar-se a la “mamella” van abandonar al seu partit???? Perquè crec que va ser més d’un!!?? Que passa que fer una oposició donant alternatives, a las propostes del ajuntament no es ajudar al poble.
Sisplau deixin de tonteries i demostrin que son vàlids per alguna cosa apart de buscar pegues a tot .

Anónimo dijo...

ANÓNIMO, DISCULPA PERO LOS CASALES DE ALBINYANA LAMENTABLEMENTE NO SON UNA MARAVILLA, MIS HIJOS NO QUIEREN IR PUES NO HACEN EXCURSIONES, NO VAN A LA PISCINA, PARA LOS PADRES QUE TRABAJAN ES UN PROBLEMA PUES NO HAY SERVICIO DE COMEDOR. EN CALAFELL SI QUE HAY TODOS ESTOS SERVICIOS, LO SE DE BUENA TINTA Y POR CIERTO LOS MONITORES DE CALAFELL LOS HAN TENIDO ESTE AÑO NUESTROS HIJOS, LOS NIÑOS QUE FUERON DE COLONIAS CON EL CEIP JOAN PERUCHO Y TODOS VINIERON ENCANTADOS.
EN CUANTO A LAS CRITICAS, PIENSO QUE LA CRITICA SIRVE PARA MEJORAR LAS COSAS EN TODOS LOS ASPECTOS DE ESTA VIDA NO SOLO EN LA POLÍTICA.
Y RESPECTO A DAR LA VIDA EN LAS ELECCIONES TODOS DIGO TODOS NOS LA OFRECÍAN, SI LAS COSAS HUBIERAN SIDO AL REVÉS QUE HUBIERA PASADO?
ESTARIAN LOS QUE ESTÁN AHORA COMO TU DICES COGIENDOSE A LA MAMELLA. SIN GANAR NADA A CAMBIO.
SINCERAMENTE CREO QUE NO.

Anónimo dijo...

Amic anònim,

M’agrada comprovar que el missatge que des del PSC es dóna a la població, realment faci efecte.

M’explico: si les VERITATS que explica el PSC causen mal a les orelles dels partidaris de l’equip de govern actual, és que els dol reconèixer que tenim raó.

Entenc que els seus ídols l’hagin defraudat i donin, un cop i un altre, motius per ser criticats. Això és el que passa quan s’ha perdut el nord i ja no se sap per on es navega.

Per altra banda veig que no està prou informat pels seus amics, o millor dit, li oculten informació. Hauria de saber que de totes les mocions, és a dir nous projectes, idees, ..., presentades pel grup Socialista al Ple de l’Ajuntament, les que els seus amics van votar en contra les han acabat fent (la qual cosa demostra que no tenen criteri) i les que han votat a favor, no han fet absolutament res.

En quan a les vaques, us informo que la de l’Ajuntament d’Albinyana està en situació molt crítica, a punt d’entrar en coma. I tot perquè li han xuclat tanta llet que ja no en queda! L’HAN DEIXADA SECA

El PSC és molt conscient de que governar BE, actualment és impossible, i tot perquè hi ha hagut una mala gestió any darrera any.

Per últim, si creu que a Albinyana actualment hi ha comoditats, és que no ha sortit massa d’Albinyana perquè només cal donar una volta per la comarca i veurà, sigui quin sigui el color polític, que han progressat molt més que nosaltres. Per tant hi ha molta feina a fer!