martes, 10 de julio de 2007

Divendres 29 de juny, a les 21h. es va celebrar el primer Ple extraordinari de la recentment inaugurada legislatura.

Va ser un Ple en el que es van repartir les regidories, es van nomenar tinents d’alcalde i s’estipulava les retribucions econòmiques a percebre.

Així doncs, us informo dels responsables de les diferents àrees municipals.

Quim Nin: Urbanisme
Francisco Cohard: Obres públiques, serveis, via pública, personal i Hisenda.
Mª Fermina Merchan: Governació, Educació, Gent Gran, Participació Ciutadana.
Pedro Melero: Medi Ambient i política forestal, Mobilitat, Noves Tecnologies i Agricultura.
Silvia Maldonado: Joventut, Dona, Turisme i Sanitat
Ester Hernandez: Cultura, Esports, Serveis Socials i Promoció Laboral.

La Junta de Govern la formen: Quim Nin, Francisco Cohard, Mª Fermina Merchan i Ester Hernandez.

La regidora Silvia Maldonado tindrà una dedicació a mitja jornada amb la retribució corresponent a la categoria d’Administratiu i la corresponent alta a la Seguretat Social.

Per assistència als Plens tots els regidors que hi assisteixin tindran una indemnització de 120€ per Ple. Els Plens es celebraran cada 3 mesos, i en cas extraordinari, quan ho cregui oportú l’alcalde.

Per assistència a la Junta de Govern, els regidors que la componen tindran una retribució de 120€ cada un. La periodicitat de les Juntes serà d’una cada setmana.

Una altra dada que crec important que conegueu és les existències de les arques municipals el dia de la constitució del nou Ajuntament (16/06/2007):

A la caixa de la corporació: 311,07€
A Caixa Tarragona: 16.181,86€
Al Banc Santander C.H. 8.320,67€
A Caixa Agrària d’Albinyana 15.348,75€
A “La Caixa” 124.331,62€ (*)
A Caixa Catalunya 11.100,06€
TOTAL..................... 175.594,03€

Fins aquí tot seria normal si no fos perquè els diners que figuren com a saldo a “La Caixa” (*) és la resta d’una pòlissa de crèdit de 190.000€, dels quals s’han gastat 66.000€ i que hauran de retornar íntegrament (els 190.000) el proper més d’agost.

Per tant, com podeu veure l’Ajuntament té un saldo negatiu, és a dir en números vermells, vermells!!

Perquè, a més a més, hi ha tot un munt de conceptes mensuals a pagar: nòmines, pagues extres d’estiu, la recollida de brossa, el manteniment d’enllumenat públic, telèfons, seguretat social,.... Bé, que us haig d’explicar! tothom sap que hi ha unes depeses fixes cada mes a qualsevol llar, empresa i com no Ajuntament.

El que no us puc dir és la quantitat de l’import pendent de pagament de les factures acumulades, ja que les últimes que ens han deixat veure son corresponents a l’any 2005.

Albinyana va bien!

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Vergonya se n'haurien de donar però com no en tenen... Després diran que aquesta informació te la inventes i no saben que les xifres parlen per si soles, sense que ningu les hagi d'interpretar i els números vermells salten a la vista de qualsevol...

Anónimo dijo...

Gracias Chus por la informacion que nos cuentas en este escrito sobre la evolucion del pleno celebrado hace unos días.Ademas de las diferentes concejalias es importante que los ciudadanos sepamos como estan las cuentas en nustro ayuntamiento que no se olviden de la palabra nuestro aunque alguno se piense que esta administrando su casa en lugar de un pueblo entero.

Anónimo dijo...

El primer que em crida l'atenció és el repartiment de les regidoríes, que àrees molt relacionades entre sí recaiguin en persones diferents, com és el cas d'educació i cultura, o serveis socials i gent gran.Això, sota el meu punt de vista pot portar a una descoordinació a l'hora de dur endavant certes tasques.
En segón lloc, em pregunto a què es deu la dedicació de mitja jornada corresponentment retribuïda de la Sra. Maldonado, és que hi ha més feina a fer en la seva regidoría que en les demés ?. Punt tercer,la retribució per assistència a les juntes de govern esdevindrà al cap de l'any, si no m'equivoco, de més de 20.000€ ( més de 3 milións de les antigues pessetes);realment tanta falta els fa a aquests regidors rebre aquests diners tenint en compte la situació econòmica del municipi?.I finalment, que els ha fet el Sr. Pedro Melero que és a l'unic que han deixat sense " sou mensual"?

Anónimo dijo...

Nuria, son más de 40.000 al año.
Una Junta por semana, mas plenos mas otros organos, sin contar dietas ni locomocion.

Anónimo dijo...

Luis, jo només comptava les juntes de govern perque és el que es convoca més sovint. Quan a dietes i locomoció, tampoc podem demanar-los que posin diners de la seva butxaca, no sería just; però si que les retribucións podríen mirar si realment els calen.

Anónimo dijo...

Només un petit comentari. Els plens són públics, és a dir que hi pot anar tothom qui vulgui, i s'anuncien a les cartelles que hi ha per tot el municipi.